Over mij

foto2
Mijn naam is Renée Moezelaar en ik ben wetenschapsjournalist. Mijn expertise ligt in de bètawetenschappen, voornamelijk scheikunde en biologie.

In 2013 heb ik een bachelor scheikunde afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen, maar mijn interesse ging meer uit naar het schrijven van artikelen over wetenschap dan het daadwerkelijk uitvoeren van experimenten. Daarom heb ik uiteindelijk gekozen voor de master Educatie- en Communicatie in de Bètawetenschappen, en ben ik afgestudeerd in de richting wetenschapscommunicatie. Tijdens deze master heb ik stage gelopen bij het C2W, waar ik de kneepjes van het vak heb geleerd. Meer informatie over mijn loopbaan vindt u in mijn CV.

Sinds 2015 werk ik als freelance wetenschapsjournalist, mijn portfolio is hier te vinden. In mijn stukken schrijf ik ingewikkelde chemische en biologische processen zo op dat een groot publiek ze kan begrijpen. Zo kan iedereen inzien wat het belang is van de wetenschap en de ontdekkingen die worden gedaan. Mijn artikelen zijn kritisch, precies en duidelijk.

Als u contact met mij wil opnemen kan dat via het contactformulier.